ishadowkingdom.blogspot.com

Welcome (´。• ω •。`) ♡

Dobrodošli na moj blog, iShadowKingdom!
Ovaj blog je posebno posvećen Winx-u i Anime,
i na njemu možete pronaći mnogo zanimljivosti
o njima, ali je i o mnogim drugim "teen" temama
koje me zanimaju, jednom riječju, ovdije možete
pronaći svijet, onakav, kakvim ga vidim svojim
očima.

Ukoliko me želite bolje upoznati kliknite na stranicu
Nadam se da ćete uživati u mojim postovima, i ostaviti svoj kommich... < 3
By : ShadowKing

nedjelja, 1. travnja 2018.

Winx sporedni likovi

Danas je Uskrs i za početak posta poželio bih svim prijatejima blogerima i čitateljima katoličke vjeroispovijeti sretan Uskrs, želim vam da se danas i sutra još dobro provedete, i da vam od Uskrsa sve pođe na bolje <3, također svma koji slave, želim sretan nadolazeći pravoslavni Uskrs, odnosno Vaskrs. Pored Winxica i glavnih likova Winx Cluba, kroz sezone je prošlo jako mnogo sporednih likova koji su ostavili "trag" u Winx Clubu. Neki od tih likova su se dosta istakli u jednoj ili više sezona, dok su neki bili samo epizodni likovi. Većina nas ne obrati pažnju na sporedne likove, već ih vremenom zaboravimo ili zanemarimo, stoga sam i odlučio napisati ovaj post, u kojem ćemo se prisjetiti svih tih sporednih likova koji su prošli kroz naš Winx Club, i koji su ostavili svoj "trag" u njemu. Nadam se da će vam se post svidjeti i da ćete uživati čitajući!

 • Mitzi

Mitzi je jedan od prvih sporednih likova koje upoznajemo odmah na početku prve sezone. Najveći značaj je imala u prvoj i četvrtoj sezoni ali se pominjala i u drugoj i petoj sezoni kao epizodni lik.
Mitzi je djevojka koja je išla sa Bloom u razred u osnovnj školi u Gardeniji. Bila je neprijateljski raspoložena prema Bloom (kasnije i prema ostalim Winxicama, jer je bila ljubomorna što su popularne a ona i njezine prijateljie nisu). Uvijek ju je zadirkivala kako je ona bogatija i vrijednija od nje. U četvrtoj sezoni je bila zaljubljena u Brendona i time je pokušavala da napakosti Stelli i ostalim Winxicama. U drugoj sezoni je bila u 16 epizodi "Hallowinx" i bila je na početku pete sezne, kada upoznajemo njezinu mlađu sestru Macy.

Sve u svemu za Mitzi ne možemo reći da je negativac ili izrazito zao lik, jer nikada nije uradila nešto posebno nažao Winxicama (osim možda u četvrtoj sezoni na nagovor Čarobnjaka, kada su joj i njezinim prijateljicama dali mračne moći), već ih je, na neki način, cijelo vrijeme željela da osramoti, jer je bila ljubomorna na njih.

 • Knut

Knut je trol, koji se prvi puta spomenuo odmah na početku u prvoj sezoni, kao negativac, sluga od Trixica. Poslije saznajemo da on oupće nije zao lik već je bio, možemo reći naivan lik. Poslije se pokajao zbog svega što je napravio i počeo raditi u Alfei kao čistač, što saznajemo njegovom pojavom na početku treće sezone. Kasnije ne znamo što se događalo sa njim jer se od treće sezone više nije pominjao, ali predpostavlja se da je još uvijek u Alfei.

 • Jared (Džeri) i Alice

Jared se prvi puta pojavljuje u drugoj sezoni Winx-a. Godinu je mlađi od Winxica jer je u drugoj sezoni bio prvi razred Crvene fontane, dok su Winxice, kao i glavni likovi među specijalistima drugi. Pronalazi Musu jer mu treba pomoć oko zadaće, i zaljubljuje se u nju. Darcy ga nakon toga iskorištava u svrhe da napakosti Winxicama. Musa mu je kasnije rekla da želi da ostanu samo prijatelji, zbog čega mu je u početku bilo krivo ali kasnije je razumio da Musa voli Rivena. Njemu djevojka postaje Alice, učenica Alefeje koja je išla sa Winxicama u razred, o kojoj se zapravo veoma malo zna osim da je vila ledene magije (pominjala se u Winx stripovima). Jared mi je jedan od omiljenih sporednih likova, jer nekako me po nekoj osobini podsjeća na mene, i jako mi je žao što se poslije druge sezone više nije pominjao.


Alice, vila ledene magije
 • Mirta i Lucy

Mirta i Lucy su najbolje prijateljice još od djetinjstva bile. Lucy je oduvijek željela postati vještica, a Mirta je htjela postati vila, ali se zbog prijateljice upisala u Mračni toranj. U Mračom tornju se razlikovala od ostalih jer je smatrala da bi vile i vještice uvijek trebale biti zajedno u borbi. Prvi puta ih upoznajemo u prvoj sezoni, spominjale su se do treće sezone i u obadva Winx filma "Tajna izgubljenog kraljevstva" i "Magična avantura". Na kraju druge sezone Mirta se prebacila u Alfeu a Lucy joj je i dalje ostala najbolja prijateljica bez obzira na to što je Mirta sada vila. To nam također i daje  jednu skrivenu poruku, često tinejdžeri se upišu u srednju školu koja im se ne dopada, već samo zbog prijatelja/prijateljice. Uvijek trebamo slušati naše želje i snove, a ne povući se za prijateljem. Prijatej može imati drugačije snove od naših, a mi trebamo slijediti naše snove, koji se možda razlikuju od snova prijatelja, ali ako je on/ona pravi prijatelj to će shvatiti i dalje će nas voljeti. U trećoj sezoni Mirtu viđamo u epizodi kada su branile Alfeu od vještica koje je Valtor začarao. Mirta je imala Enchantix (možemo prepoznati po njezinim rukavicama, a i po krilima). U novijim sezonama nažalost ih više nismo viđeli, možemo predpostaviti da su završile svoju srednju školu. One su mi također ostale kao jedne od veoma dragih sporednih likova i žao mi je što se više ne pominju u Winxu u novim epizodama.


Mirta Enchantix


 • Nova 

Nova se pojavila u trećoj sezoni Winxa kao epizodni lik. O njoj se zapravo i ne zna toliko puno o njoj, jedino što znamo da je iz Solarije, Stellina je prijateljica iz djetinjstva. U trećoj sezoni je bila njezina prva godina u Alfei, a Stelli je prenjela vijest o vjenčanju njezinog oca kralja Radiusa i grofice Cassandre. Spomenula se još kasnije pred kraj treće sezone kada su Winx išle ponovo u Solariju da bi spriječile vjenčanje.


 • Grofica Cassandra i njezina kćer Chimera

Chimera se pojavljuje na početku treće sezone i Stelli preuzima haljinu za bal. Kasnije otkrivamo da je Cassandra Chimerina majka i da planiraju zao plan, da se grofica vjenča za Stellinog oca i da postane kraljica Solarije. Chimera i Cassandra na balu začaraju Stellu, i smjenjuju kralja Radijusa, savezom sa Valtorom. Na kraju treće sezone Winx  zadnji čas sprečavaju vjenčanje, a njih dvije završavaju u zatvoru.

 • Diaspro  

Skyova bivša zaručnica i princeza, a također je vila, samo ne ide u Alfeju već u drugu školu za vile. Prvi puta se sukobi sa Bloom u prvoj sezoni u Crvenoj fontani, kasnije u drugoj sezoni traži pomoć od Winx-a, da joj pomognu da se oslobodi od Nindži i tada djeluje kao da je Diaspro prihvatila činjenicu da Sky voli Bloom, ali u trećoj sezoni i ona sklapa savez sa Valtorom i smjenjuje Skya. Ponovo se pojavljuje u šestoj sezoni u epizodi kada je Bloom dobila Bloomix, kada je sklopila savez sa Trixicama i nestaje, kasnije ju više nismo viđali. Iako je ona bila negativan lik, opet moramo je donekle i razumijeti jer zamislimo da smo vjereni i da nam kasnije netko preotme osobu koju volimo.


 • Princeza Galatea

Galatea je princeza Melodije (planeta sa kojeg Musa dolazi) i ima istu vrstu magije kao i Musa. Pojavljuje se u trećoj sezoni, u epizodi kada su oslobađali Alfeu od začaranih vještica, i pomogla je Musi da pronađe Trix, a zahvaljujući njoj Musa je osvojila svoje moći Enchantixa i zagasila požar. Kasnije se više nije pominjala ali smo ju mogli vidjeti u prolazu sa strane u Alfei, i u razredu.


 • Tressa,Ligea, Neptune, Nereus i Tritannus

Tressa je Laylina rodica koju upoznajemo u trećoj sezoni kada su Winx išle na pokušaj spašavanja Androsa i kada je Layla ostala slijepa zbog valtorovih čini. Ligea je Tressina majka i Laylina ujna koju ja im je, kada su je spasili zajedno sa Tressom, pomogla kroz more da odu iz Androsa. U njezinom kreptoru se nalazi moć ozdravljenja koja se može samo jednom upotrijebiti, a Layla je žrtvovala svoju sljepoću da spasi Ligein život i tada je Layla dobila svoje moći Enchantix-a. Njih dvije su također imale i veliki značaj u šetoj sezoni jer je Ligea majka od Tritannusa i Nereusa, Tressa im je sestra, a Laylin ujak Neptune je njihov otac i Ligein muž.


Tressa, Ligea, Neptune, Nereus i Nereus
Nereus je Tritanussov brat blizanac koji je za razliku od Tritanussa bio dobar i pozitivan i zbog toga je Neptune odabrao Nereusa od svoja dva sina za novog nasljednika, zbog čega je Tritanuss želio uništiti svoju obitelj, kao i cijelu Magičnu dimenziju, doduše pod poticaj Icy koja je željela postati nova carica.

Nereus

 • Miele

Miele je Florina mlađa sestrica koja u trećoj sezoni pomaže Winxicama da pronađu suze Crne vrbe kako bi spasile Faragondu od Valtorove magije. Spasivši svou sestru Flora je dobila svoje moći Enchantixa. Pojavljuje se i u šestoj i sedmoj sezoni, jedina, gdje je već bila veća djevojčica i dobila svoja prva krila, također ponovo je pomogla Winxicama, u šestoj sezoni u borbi protiv treanta, a u sedmoj sezoni da se oslobode iz magičnih fungi.


 • Clarice i Alice
Clarice

Alice

Clarice i Alice su jedne od novopristiglih učenica Alfeje, koje su stigle u 4. sezoni, kada su Winx postale profesorice u Alfeji. Clarice je bila ljubomorna na Winx i podmetnula je na svečanosti za dobrodošlicu novih učenika, magičnu bombu i podvalila Alice (naravno ne misli se na onu Alice koja je bila Jaredova djevojka, već ovo je druga djevojka) koja je trebala biti izbačena iz škole. Na kraju Clarice je priznala što je učinila i dobila je još jednu šansu zahvaljujući Alice da ostane u školi, i od tada su postale prijateljice. Kasnije se više nisu pominjale, ali mogli smo ih primjetiti sa strane kada Winx prolaze kroz hodnik škole ili u razredu na nastavi.

 • Macy

Macy je Mitzina mlađa sestra koja je, iako fizički sliče, velika suprotnost Mitzi, iz razloga što je dobra i za razliku od njezine sestre, voli Winx i vile, i pomogla je Winxicama u petoj sezoni za pronalazak magičnog cvijeta u Gardeniji, čiji je pronalazak zapravo bio jedan od podmisija u potrazi Sirenixa. Sviđa mi se Macy kao osoba i lik, i njezin izgled mi se također dopada i definitivno da se pojavljivala malo više u Winxu, postala bi mi također jedan od omiljenih sporednih likova Winxa.

 • Roxy

Roxy je imala veliki značaj u četvrtoj sezoni Winx-a, može se reći da je i bila glavna junakinja četvrte sezone. Ona je posljednja Zemaljska vila koju su Čarobnjaci crnoga kruga željeli ubiti i oteti njezine moći kako bi postali najmoćniji čarobnjaci svemira. Potragu Winxicama za njome je olakšalo to što su otkrile da živi u Gardeniji. Mnogi, koji predpostavljam nisu u potpunosti upućeni u Winx svijet, misle da je Roxy Winxica, ili jednostavno nisu sigurni. Da li je uistinu Roxy Winxica. Nije. Navest ću vam nekoliko faktora zbog čega Roxy nije Winxica. Kao prvo i najvažnije da je Roxy Winxica nastavila bi u petoj sezoni misiju sa Winxicama i dobijala bi nove transformacije uz Winxice, a nije sigurno ni da li je njezina transformacija zapravo Believix jer to nikada nije razjašnjeno, ali složit ću se sa time što sam pročitao još ranije na jednome blogu gdje piše da Roxy ima nedovršen Believix, isto kao Bloom u trećoj sezoni sa Enchantixom. Believix je moć koja se dobije kada obični ljudi povjerju u vile, a Roxy je dobila Believix tako što je povjerovaa u sebe da je vila. Naravno nije sto posto sigurno da Roxy ima Believix jer kao što znamo Enchantix je najviši stepen koji vila može doseći, a ostale transformacije može vila poćeti tražiti jedino kao joj trebaju za neku misiju, ta neka posebna moć. Dobro sada to na stranu, jer bi sada mogli cijelu diskusiju napisati o tome, ali ako želite možemo o tome u nekom drugom postu. 
Druga stvar, zar je moguće da Roxy koja nije skoro ništa znala o moćima i koja je neupućena u vilinski svijet, da odmah postane Winxica, kao ostale šest koje su završile srednju školu Alfeu i znaju skoro sve osnove o magiji? Treća i možda manje važna stvar je ta, iskreno zar ne bi bilo pomalo i bezveze da se poslije tri sezone i jednog Winx filma pojavi odjednom ponovo nova Winxica. Upravo mi je zbog toga bezveze što na internetu postoje editi Roxy Enchantix, Roxy Harmonix, Roxy Sirenix... itd. (iako, priznajem, djeluje prekrasno) jer Roxy nije imala te transformacije i neće ih najvjerovatnije niti imati jer se više ne spominju u Winxu. Dobro, možda u budućnosti, u novim sezonama i Roxy uz Winx dobije novu transformaciju, ali to možemo barem za sada samo nagađati. • Morgana i zemaljske vile
Morgana

Morgana je vila koja se pojavljivala, i opsijedala Roxy u snovima (slično kao Daphne Bloom), na kraju se otkrilo da je Morgana kraljica Zemiljskih vila u dvoru na otoku Tirnanogu (koji se kasnije pretvorio u školu za zemaljske vile, što saznajemo u 6. sezoni) i Roxyina majka. Najznačajniju ulogu Zemaljske vile osvetnice imaju na kraju četvrte sezone, one su se borile protiv Čarobnjaka, ali željele su uništiti i ljudsku rasu iz razloga što su ljudi prestali vjerovati u njih. Ostale značajnije Zemlajske vile su Diana (vila prirode),  Aurora (sjeverna vila), Nebula (vila zraka), Sybilla (vila podzemlja) a ima ih još. Veliku razliku primjećujemo između vila Magične dimenzije i vila sa Zemlje, jer vile sa Zemlje imaju drugačije moći, i to su zapravo vile kakve možemo naći u mitologijama.

Diana

Aurora

Nebula

Sybilla

 • Daphne

Daphne je pet sezona bila duh Bloomine sestre. U prvoj sezoni joj se prikazivala u snovima i opsijedala je kao prikaza i pomagala Bloom da otkrije tko je, ali i ostalim Winxicama u borbi protiv zla, i da se izvuku iz nevolje. Daphne spasila Bloom kao bebu i dovela je u Gardeniju gdje su je pronašli Mike i Vanessa. U petoj sezoni otkrivamo sve o Daphneinoj nesretnoj sudbini, i kako je zbog prokletstva Sirenixa postala duh u borbi protiv drevnih vještica (doduše, sada je to veoma upitno je li to stvoritelj Winxa planirao od početka ili je to naknadno osmišljeno, ali predpostavljam da je nakndno osmišljeno). Na kraju pete sezone Bloom, Bloomina je želja Sirenixa bila da prekine se kletva Sirenixa, kao i kletva nad njezinom sestrom i tada de Daphne vratila u običan vilinski oblik. Očekivao sam u početku da će Danphnein Sirenix biti poseban nad ostalim Winxicama, i da će joj odjeća ostati ista, tu sam se bio razočarao kada se Daphne transformirala u šestoj sezoni, ali ne kažem da joj ovako izgleda loše, što više izgleda veoma cool.
Kasnije Daphne postaje profesorica povijesti u Alfeji, na kraju šeste sezone udaje se za Thorena.

Daphne Sirenix

 • Selina

Selina je nova vještica koja dolazi u Mračni toranj i koja ima posebnu vještinu - pretvaranja mitova i legendi u stvarnost pomoću knjige koje posjeduje - Legendarij. Trixice su odmah bez razmisljanja došle na ideju da ju iskoriste za njihove zle naume - da postanu najmoćnije nad svim školama Magične dimenzije, medu ostalom da ubiju Bloom. Selina je također bila kriva za nestanak Sirenxa kod Winxica kojeg su tražile skoro više od polovine pete sezone. Selina je zapravo bila Bloomina prijateljica iz djetinjstva, koju je učila dobra vila - Eldora. Postala je pohlepna za moćima i sklopila je savez sa misterioznim Acheronom iz Legendarijuma koji je bio "tajni" negativac šeste sezone. Selina je na kraju pomoću plamena Bloomine zmajeve vatre oslobodila Acherona a on je prekršio svoje obećanje, i tada je Selina shvatila zapravo što je učinila i popravila stvar. Na kraju ponovo postaje Eldorina učenica. Ono što me posebno iznenadilo je to što je Selina bila jedna od glavnih junakinja šeste sezone, možemo reći, kao što je Roxy bila za četvrtu sezonu, tako je Selina bila za šestu, i nakon šeste sezonu, u sedmoj sezoni uopće se više nije spomenula, čak niti u jednoj epizodi, kao ni u World of Winxu. Iskreno pomalo mi je zbog toga i žao što je Selina tek tako ušla u zaborav a time i u povijest Winxa, ali što ne znači da se možda neće pojaviti u nadolazećim sezonama ili filmu.

Acheron, zarobljen u legendariju

Selina i Bloom u djetinjstvu


 • Eldora


Eldora je također još jedna od Zemaljskih vila. Winxice su je tražile skoro polovicu šeste sezone kako bi pronašle način da zaključaju Legendarij i spriječe Selinu u svom naumu. Našle su je tako što se Bloom sijetila bašte na kojoj su se igrale Selina i ona kao male gdje rarte njezin omiljeni, rijedak cvijet. Eldoru doživljavamo kao dobru, veselu i vrlo simpatičnu staricu. Na kraju, nakon što Selina zaključava Legendarij, ponovo postaje Eldorina učenica. Eldora je također dobra poznanica sa Faragondom i ostalim Zemaljskim vilama koje smo još ranije upoznali u četvrtoj sezoni.

 • Thoren


Iako Thoren spada u specijaliste, a napravit ću posebno jedan post o njima, spomenut ću ga kratko i u ovome postu.
Thoren je Skyov rođak koji se pojavljuje u šestoj sezoni. U djetinjstvu su bili jako bliski ali su prestali biti kada je Thoren iz straha u borbi sa Skyem protiv neprijatelja pobjegao. U šestoj sezoni Thoren ponovo se bori sa Skyem i od kraja šeste sezone ponovo postaju bliski kao prije. Thoren je, prije nego što je Daphne bila pretvorena u duha, bio zaljubljen u Daphne i ona u njega, ali je njihovu vezu poremetilo to što se izdogađalo sa Daphne i Dominom. Na kraju šeste sezone se vjenčaju, a u sedmoj sezoni se toliko ne pominju puno, već samo kao epizodni likovi.

Bloom i Sky ; Thoren i DaphneEto već se polako približavamo kraju posta, nadam se da vam se post dopao, post je jaako dug, pisao sam ga cijelu sedmicu, da ga mogu danas na Uskrs objaviti. Ostavite svoj komentar, koje je vama omiljeni sporedni lik Winx-a, također možete me slobodno napomenuti u komentare, ako sam zaboravio na nekog lika, naravno u postu nisam spomenuo kraljeve i roditelje od Winxica jer ću o svemu tome vam pisati u postovima ili jednom postu kojeg već odavno planiram tj. Winx svijetovi, a planiram napisati i jedan poseban post o tome šta znamo o Magičnoj dimenziji, kao i o povijesti Magične dimanzije.To je sve za ovaj post, još jednom vam za kraj želim sve najljepše želje za Uskrs, a mi se družimo ponovo uskoro, pisat ću vam prvom prilikom čim pronađem barem malo slobodnog vremena! Pozz :)


3 komentara:

 1. Oprosti što ti nisam ranije komentirala, ali kopjutor mi se pokvario i sada moram posuđivati bratov. Silno mi se svidio post. Neki likovi, recimo Roxy i Daphne, iako sporedni, odmah po svojoj prvoj pojavi ostali su važni likovi u narednim sezonama. Mirta i Lucy, moji omiljeni likovi, u početku su se još pojavljivali, a kasnije ništa ( no možda se to promijeni u nadolazećoj osmoj sezoni??? ). Neki su zbilja samo došli i prošli, a možda i nije bilo potrebe da opstanu, ali ih se lijepo prisjećati, recimo Nova, Galatea itd..
  Bilo bi zanimljivo da postoji spin-off u kojem se prati zaseban život svake Winxice, pa tako i njihovih zemalja, pa bismo, na primjer, iznova upoznali Tressu.
  Osim Mirte i Lucy, neizmjerno su mi drage zemaljske vile. Četvrta sezona mi je omiljena i uloga Morgane i njenih vila u njoj je predivna.
  Radujem se postu o Magičnoj dimenziji i to jako, ali i ja sam htjela napisati upravo jedan takav članak u idućih nekoliko mjeseci. No dobro, ako oboje objavimo članak s istom temom, sigurno neće biti isti, već će se međusobno nadopunjavati.
  To je sve od mene. Pozdrav!

  OdgovoriIzbriši
 2. Pozdrav, post mi se jako svidio volim mnoge sporedne likove iz više razloga zemaljske vile volim jer neke od njih imaju veze sa likovima iz mitologije, Mirta i Lucy su mi drage zbog poruka koje prenose, Galateu i Miele, pa i Crystal ma da me njena pojava nije razveselila toliko koliko Galateina, volim jer smo njihovom pojavom na neki način upoznali njihove planete pa tako i planete Winxica s tih planeta, Macy je i mene oduševila svojim izgledom, potpuna je suprotnost Mitzi kao što je Nereus suprotnost Tritanusu, to su bili neki od mojih razloga zašto volim sporedne likove, to bi bilo sve od mog komma.:)

  OdgovoriIzbriši

... I hope you enjoy my blog, and support me in comments <3

Flag Counter

Flag Counter