ishadowkingdom.blogspot.com

Welcome (´。• ω •。`) ♡

Dobrodošli na moj blog, iShadowKingdom!
Ovaj blog je posebno posvećen Winx-u i Anime,
i na njemu možete pronaći mnogo zanimljivosti
o njima, ali je i o mnogim drugim "teen" temama
koje me zanimaju, jednom riječju, ovdije možete
pronaći svijet, onakav, kakvim ga vidim svojim
očima.

Ukoliko me želite bolje upoznati kliknite na stranicu
Nadam se da ćete uživati u mojim postovima, i ostaviti svoj kommich... < 3
By : ShadowKing

ponedjeljak, 19. ožujka 2018.

Musa i Tecna - zbog čega su važne u Winx-u + novosti na blogu


Hello! Pozdrav čitatelji, kako ste mi vi? Ovaj post sam planirao objaviti još puno ranije ali eto, tek sada pronalazim vremena za blog, mada sada se neću pravdati. Kod mene (osim puno učenja, ispita, testova) nema nešto posebno novo. Zadnjih dana, da budem iskren, i ne osjećam se baš najbolje, imam nekih malih problema izvan škole, djelomično i u školi sa nekim kolegama, ali nije toliko bitno, i ne bi me toliko ni doticali da tu nije učenje. Raduje me proljetni raspust koji počinje od sljedeće sedmice (inače u proljeće, oko Uskrsa, svake godine imamo 7 dana odmora,a kod nas se to zove proljetni raspust) pa vjerovatno ću vam i za to vrijeme nešto napisati. 

Kao što sam vam spomenuo u prošlome postu, na blogu više neću toliko pisati o novostima vezane za nove sezone Winx-a, već ću pisati o starim sezonama Winx-a. Ipak prije nego što započnem sa glavnom temom ovoga posta želim vam nakratko spomenuti što sam "načuo" na internetu vezanoza novosti 8. sezone Winx-a. Priča se da će 8. sezona biti vezana za svemir, nova transformacija će biti svemirska, i da će 8. sezona izaći dogodine. To sam ovih dana pročitao na stranim blogovima, ako netko zna više o tome zamolit ću da napiše u komentare. Iako zaista sezona vezana za svemir ne čini se kao loša ideja, ipak malo sam skeptičan prisječajući se 7. sezone, mada tko zna možda baš 8. sezona bude odlična.

Današnja tema posta je "Zbog čega su Musa i Tecna važne u Winx-u". Naime pisao sam vam već ranije na iMagic-u postove sličnoga karaktera, ali odlučio sam napisati malo bolji post o tome zbog čega su njih dvije bitne i zbog čega su mi omiljene Winxice. 

Ovaj post također pišem iz razloga što većina nas kada smo tek počeli gledati Winx (naravno većinom generacija naših godina, dok novije generacije primjećujem nisu baš zainteresirane za Winx, a čak ni World of Winx, koji je, po mom mišljenju djelomično popravio Winx, nije preveden na naš jezik) smo isprva mislili, a možda još većina misli da Tecna i Musa nisu važne u Winxu. U ovome postu ću napisati zbog čega volim njih dvije i dokazati da su one veoma važne u Winxu.

Musa Kada sam tek počeo gledati Winx, kao mali, osjećao sam na neki način simpatije prema Musi. Od tada mi je još postala omiljena Winxica, sve do sada. Musa je prelijepa djevojka u Winx-u, crno/tamnoplave boje kose, vila muzike. Odigrala je važnu ulogu u starim sezonama Winx-a, nažalost u novijim sezonama nije, dok su u novijim u centru pažnje samo Bloom, Stella i Flora, pa donekle i Layla mada u zadnje dvije sezone i ona je zapostavljena. Kroz Musin lik smo mogli dosta poruka naučiti u sezonama :
 • Jako je važno vjerovati u sebe i trebamo znati da smo svi jednako vrijedni, ako se sjećate u prvoj i drugoj sezoni, Musa je cijelo vrijeme mislila da njezine moći nisu korisne i da je ona beskorisna, ako se sjećate epizode kada je i Musa htjela poći sa Laylom, Bloom i Stellom sa specijalistima prema Darkaravom dvoru, njezine moći u toj situaciji jesu bile beskorisne ali je vremenom shvatila da je i ona važna kao i sve druge i da njezine moći djeluju nekada kada moći ostalih možda neće biti od koristi. Npr. u trećoj sezoni da nije bilo nje tko bi drugi spasio princezu Melodie Galateu?
 • Smrt je osnovna osobina živih bića koja se mora prihvatiti, isto kao i rođenje, doduše neki umru dok nisu još stari, a neki dožive duboku starost. Musa gotovo u svim sezonama izražava svoju patnju za njezinom majkom koja je umrla, naročito u starim sezonama. Kasnije njezina bol je znatno manja, posebno od epizode 3. sezone "Labirint" kada su bile na zadatku da dobiju Zvijezde vode koje su im potrebne bile da poraze Valtora. Tada je vila (sada sam joj zaboravio ime) koja im je dala Zvijezde vode , objasnila Musi kako je nemoguće nekoga vratiti u život, ali osobe koje volimo i koje su umrle zauvijek će živjeti u našem srcu.
 • Ponekada moramo žrtvovati neki svoj interes za druge, to je ujedno poruka cijele treće sezone, ali i kroz Musu se to očitalo, posebno u istoj epizodi "Labirint", kada je Musa žrtvovala želju da bude ponovo sa svojom majkom, zbog Zvijezdi vode.
 • Trebamo se boriti za osobe koje volimo i biti iskreni iako riskiramo ponekada da ćemo izgubiti nekoga tko nam je drag. Svi znamo koliko se Musa borila za Rivena. Riven je dosta bio negativan ali iz razloga što je imao loše djetinjstvo i Musa se borila da budu zajedno i da Riven postane sretan sa njome. U drugoj sezoni, ako se sjećate onaj mladi specijalist je htio biti sa Musom u vezi, iako je Musa bila možda sitno zaljubljena u njega ona ga je odbila, iako joj je bilo žao da se ne naljuti (da je prihvatila možda bi sa njim bila sretnija, to mi ne znamo) ali ona je znala svoj cilj i pratila ga je.
 • Iako mi Riven jako nedostaje u novim sezonama, i njegov odlazak je pogodio gotovo sve Winx fanove, ali ipak i u tome ima poruka. Musa i Riven su se dosta u svađali i imali nesuglasica, kasnije su ponovo jako se zbližili u petoj sezoni a u šestoj su se ponovo svađali i prekinuli su a Riven odlazi zauvjek iz Winx-a. U tome možemo protumačiti poruku da jednostavno ako neko prijateljstvo ili veza ne funkcioniše najbolje za oboje je prekinuti, nego bez razloga mučiti se i patiti, jer znate kako se kaže prjateljstvo je kao vaza, kada se slomije bez obzira koliko puta uvijek se može popraviti ali više nikada neće biti lijepa kao prije (naravno tu se ne misli da sada svaku nesuglasicu treba u prijateljstvu ili vezi smatrati ozbiljnim, ali kada stvarno više ne može se podnijeti nešto, onda treba prihvatiti činjenicu da je tu kraj).
Tu sam naveo samo nekolio stavki zbog čega nam je Musa bila važna i koje smo poruke mogli izvući kroz njezin lik. Musa je tu početku bila dosta, tako recimo, imala buntovnički karakter i bila je čvršća dosta nego u novijim seznama. Po toj svojoj osobini i karakteristici mogla je slobodno biti i muško (naravno ne kažem da je muškobanjasta ili nešto sl. već samo želim reći da bi i kao muško bila gotovo identičan lik i imala bi dobre osobine), i moram priznati da mi u novijim sezonama to nedostaje kod nje. Od treće sezone, samom promjenom izgleda (kada počinje da ima dugu kosu) djeluje veselije ali i jeste bila. U novijim sezonama nekako je postala sličnija Florinim prvobitnim osobinama, djeluje nekako sramežljivo, pomalo, plačljivo, ako razumijete, ali meni zbilja Musine stare karakteristike ili bolje da se izrazim stara Musa nedostaje.

TecnaKao što sam vam još davno pisao na iMagic-u, meni u početku Tecna uopće nije bila toliko draga i ja sam je kao i većina smatrao sporednom. I kada su svi mislili u trećoj sezoni da je mrtva, i kada su govorili da Winx Club ne može opstati bez Tecne, pitao sam se zašto ne bi mogao Winx opstati bez Tecne i zbog čega je toliko važna (što predpostavljam da su se u toj epizodi većina to zapitala) ali sada ću vam zbilja navesti zbog čega je Tecna bitan lik i zbog čega mi je omljena Winxica :

 • Tecna i ja smo gotovo isti, u svemu, što u početku to nisam shvaćao. Tecna je tip osobe koja se razlikuje od ostalih, dok svi ostali, većinom, u njezinom okruženju zaokupirani modom, oblačenjem, partyjma, izlascima, Tecnu to ne interesira, ona jednostavno voli tehnologiju, kompjutere, mobitele, igrice itd. Mnogi su je smatrali dosadnom djevojkom koja samo priča o igricama, tehnologiji i školi, a da je nisu ni upoznali, i pimjetimo da nije ranije imala puno prijatelja. Počevši se družiti sa Winxicama znatno se promjenila iako su je u početku i same Winxice gledale sa nerazumijevanjem ali kako su sezone odmicale, shvatile su koliko je Tecna zaista dobra i zabavna djevojka, i koliko njezina tehnologija može biti korisna. Tecna je klasičan tip lika koji je bio odbačen od društva samo zato što je drugačija od ostalih i tip je osobe koju bih jako volio imati za prijatelja. Nju najbolje opisuje njezina pjesma, koju ste svi vjv. čuli, ali ako kojim slučajem netko od čitatelja nije, ili želite ju poslušati ponovo kliknite ovdije. U toj pjesmi i ja sebe u potpunosti pronalazim (pa dobro osim dijela "geometrija me privalači", hehehe) ma dobro znate što želim reći xD.
 • Da nije bilo Tecne, u 3. sezoni Andros bi bio uništen. Svi znamo da je Tecna spasila Andros i cijelu Magičnu dimenziju od uništenja zbog Valtorove magije, i tako je zaslužila svoje moći Enchantixa, iako na čudan način jer nije spasila nikoga iz njezinog svijeta, ali njezina žrtva je bila najveća, tolika da su svi mislili da je mrtva, a da nije bilo Tecne vjv. bi Andros bio uništen i pola stanovnika Androsa bi poginulo. 
 • Tecna je bila cijelo vrijeme dosta sramežliva djevojka, čak nije htjela se uživo sastati dugo vremena sa Timmiyem već su se dopisivali samo preko Chata u 5. sezoni, kasnije su se sastali i shvatili koliko je ljepše pričati uživo nego preko Chata. To nam je također još jedna poruka.
 • Svi su nekako smatrali Tecnu iz Winx-a, nažalost, djevojkom sličnoj robotu, zapravo to je bio njezin najveći strah da se "ne pretvori u robota bez osjećaja" i da joj se ne dogodi pad sistema u glavi (u prenesenom značenju) ako se sjećate dijela iz 1. Winx filma, pa je stoga, naročito u petoj sezoni kada upoznajemo po prvi puta Tecnine roditelje i vidimo Zenith svijet odakle dolazi, tada, kroz Tecnin lik imamo još jednu poruku da tehnologija koliko god da je napredna, uvijek se može pokvariti i iznevjeriti onda kada najviše trebamo sve te uređaje, a ljudska pamet i znanje nikada ne mogu iznevjeriti.
Kao i sa Musu, ovdije sam naveo i opširno objasnio samo neke male dijelove zbog čega je Tecna bitna u Winxu, i nadam se da ako je netko pročitao post tko nije fan Muse i Tecne da će ih više cijeniti i da će shvatiti zašto zapravo Winx ne bi mogao bez njih. Također još malo razmislite o ovome svemu, i naravno svakako i vi napišite u komentare zbog čega mislite da su Musa i Tecna važni likovi i da li se slažete sa mojim postom.

Još jednom želim naglasiti : sve Winxice su jednako bitne Winx-u i moramo ih voliti i cijeniti ako smo pravi Winx fanovi, Winx više ne bi bio to što jeste da je jedna samo Winxica manje. Svaka od njih ima svoje vrline i mane i ne bi valjalo da imaju samo isključivo vrline.

Novosti na blogu


Kao što ste primjetili još čim ste ušli na blog napravljen je novi dizz. Isprva sam zamišljao novi dizajn drugačije, više u svemirskom "stilu", i napravio sam bio jedan takav dizz ali nisam bio zadovoljan pa sam ukolonio. Sada sam, vrlo zadovoljan, a uveo sam i nekoliko promjena, i planiram ih još nekoliko pa ću vam sada navesti neke od svojih ideja, a vi mi u komntare upišite, kako bi ste mi pomogli za koju ideju ste za.

 • Nova stranica na ovome blogu, da otvorim novi sporedni blog ili da obnovim iMagci Club?
Odlučio sam napraviti jedan sporedni blog u sklopu ovoga, naravno kada budem imao vremena, na kojem neću ništa pisati već će tu biti samo najvažniji podatci vezani za Winx, Winx likove, moje omiljene Anime likove isl. Ustvari to ne mora biti blog može to biti samo stranica na vome blogu ili da obnovim iMagic Club i na njemu da sprovedem tu ideju. Što vi mislite o tome? Naravno jedanputa sam već pravio podblogove, i svi znamo kako je to završilo na iMagciu (xD) ali ovoga puta ne mislim napraviti novi blog na kojem ću pisati već samo blog ili stranicu sa osnovnim podatcima vezane za Winx i Anime.

 • Facebook ili Instagram stranica bloga?
Kao i ranije, i dalje pravim edite za Winx i Anime, ali kao što primjetite nisam previše aktivan na Facebook profilu bloga preko škole. Naravno ne mislim gasiti profili dalje će on biti tu, i možete me dodati (ako me već nemate na prijateljima) ali došla mi je ideja da napravim Facebook ili Instagram stranicu bloga koja će biti samo za edite. Inače praktičniji mi je Instagram, ali Facebook stranica mi se čini kao bolja opcija, jedino što je problem, nemam vremena često ulaziti na Facebook tokom školske godine, pogotovo na kompjuteru posto je komplikovano voditi FB stranicu preko mobitela. Pišite mi u komentare što se po vama čini bolje (PS imao sam stranicu iMagic-a ali budući da iMagic više nije u funkciji, nije niti ta stranica).

 • Promjena teme na blogu
Do ljeta ima još dosta (naravno brzo će to proći ali opet, tek je proljeće), ali razmišljao sam da za sljedeći dizajn koji će biti ljetnji skroz promjenim temu i izgled bloga, odnosno tampletu. To odnedavno razmišljam i razmišljao sam to sprovesti još sada, ai za to zbilja nemam zbog škole vremena, tako da to mogu tek na ljeto. Prednosti su te ideje to što će to biti potpuno osvježenje bloga, ali opet ovaj blog je sav prilagođen na ovu tampletu, kao i svi postovi, trebalo bi mi dosta vremena da se priviknem na novu. I to napišite vaše mišljenje iako naravno do ljeta ima još.

Također u novome dizajnu uveo sam i nove ankete (sa strane) pa vas molim da izdvojite malo vremena da odgovorite na njih, kao i na stare, jer i stare ankete nemaju puno odgovora. 

Ankete 
- Da li vam se sviđa moj blog?
- Da li volite Winx?
- Koja vam je omiljena Winxica?
- Volite li Anime?
to su ankete koje se nalaze sa strane, nema ih puno, pa vas molim da odgovorite, kada pronađete vremena.

 • Planovi za postove u naolazećem periodu (u komentare glasajte jedan ili više postova koje bi ste voljeli da napišem i objavim u skorije vrijeme :
- Winx sporedni likovi
- Moji omiljeni likovi Winx-a
- Winx zločinci
- Winx blogovi i kako sam se odlučio za otvaranje bloga
- Winx stare sezone
-Winx sve transformacije (moje mišljenje) 
- Stare vs. nove sezne Winx-a
- Kako sam zavolio Winx, zbog čega sam zahvalan Winx-u i zbog čega ću zauvijek voljeti Winx?
- Senki Zesshou Symphogear (Anime post)
- Teorija o drevnim vanzemaljcima (mitologija, moje mišljenje)
- Da li oprost znači novi početak ili povratak na staro (teen post)

Eto već smo na kraju posta, nadam se da ste uživali, kommajte, pisat ću vam ponovo, vrlo skoro! Pozz :)


3 komentara:

 1. Novi mi se dizajn jako dopada, ali malo pripazi s fondovima teksta u postovima jer su neki vrlo blijedi pa se ne vide na ovoj pozadini. Osobito mi se sviđa ovo cvijeće u pozadini. Moj novi dizz nekako je ispao suprotnost onoga što planirah napraviti, ali neću ga mijenjati.
  Musa i Tecna dvije su nevjerojatne vile. Istina je da je u prošlim sezonama Musa bila izrazito bitna jer je gledaocima slala mnoge skrivene poruke ( ti si sve odlično opisao ), a i imala je taj osjećaj niže vrijednosti koje mnoge prati i muči. Mislim da je takve emocije u početku u neku ruku izazivao i Riven. U trećoj sezoni njeno samopouzdanje počinje rasti. Ipak, ona nije bila sramežljiva poput Flore, već potpuno suprotno, ali ona je svoju nesigurnost skrivala i potiskivala. Kako god, Musa je divna vila i razvoj njene osobnosti šalje nam prekrasnu poruku.
  Tecna je bila drugačija od ostalih, a to se posebno očituje u njenom odnosu s Timmyem. Uvijek se posvećivala znanosti i svojoj tehnologiji, ali zapravo je htjela bolje upoznati Timmya, samo nije znala kako. Zapravo, u početku nije znala niti kako se sprijateljiti s drugim vilama. Mislim da Tecnu svi u početku podcijenjujemo, a kasnije shvatimo koliko je nevjerojatna, moćna i značajna, ona je mozak Winxa i, iako to ponekad ne uočavamo, zbilja joj je stalo do drugih i vrlo je požrtvovna.
  Voljela bih kada bi napisao post o sporednim likovima u Winxu jer mislim da ih ( pogotovo u starijim sezonama ) ima bezbroj, a mi ih zanemarijemo. Recimo, sirene s Androsa, Nova, Mirta i Lucy, Kasandra i svi drugi likovi koji su "prošli" kroz Winx.
  To je sve od mene. Pozdrav!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala na komentaru! PS i ja sam primjetio, čim sam objavio post da su neki dijelovi nečitljivi i slabo se vide ali ubuduće povesti ću računa o tome. Pozz :).

   Izbriši
 2. Pozdrav, post mi se jako svidio, svi i po mom mišljenju pravi fanovi Winx-a svjesni su koliko se Winx promjenio i koliko su neke Winx vile zapostavljene u novijim sezona, a posebno su to Musa i Techna i u postu si savršeno opisao njihove vrline te koliko su važne Winx Clubu.
  Za ideju o stranici na kojoj će biti samo najvažnije stavari od različitih tema predlažem izradu nove stranice na ovom blogu.
  Za ideju o izradi facebook ili instagram stranice predlažem izradu instagram stranice, i ja ću je možda izraditi i na njoj objavljivati stare dizzove bloga.
  Za ideju o promjeni teme bloga nemam prijedlog jer smatram da je to tvoja odluka, pa ću samo reći da se slaže s Goth Fairy da bi trebo pripaziti s fondovima.
  Za novi post ću se isto složiti s Goth Fairy i predložiti temu Winx sporedni likovi.
  Novi dizz je divan sviđa mi se i početna slika i cvjetići sa strane. To bi bilo sve od mog koma.

  OdgovoriIzbriši

... I hope you enjoy my blog, and support me in comments <3

Flag Counter

Flag Counter